Вчера ми остана малко свободно време и седнах да си поиграя с радиото.
Понеже нямам сигналгенератор, ползвах едно друго радио с цифрова настройка, сигурно сте го виждали, бях качвал снимка преди, Grundig Satelite 700. Всичко стана общо взето на слух.
Мисля, че стана доста добре настройката. Пасват сега точно честотите с това което пише на скалата и станциите. Примерно пускам Грундиг-а на 16м и започвам от високочестотния край на диапазона да настройвам в същия ред на Хр.Ботев. Честно да си кажа, не очаквах, че сте се справя толкова добре.
В нискочестотния край на 49м също паснаха, но не успях да настроя добре силата на приемане, защото цялата операция извърших към обяд, когато почти нищо не се чуваше на 49м. Единствената станция, която се приемаше в 14.00 часа беше на 6000 КХц, мисля че беше интернационалното радио на Русия.Трябва и средните вълни да настроя малко за да се подобри силата на приемане и ще стане като ново.
Но като цяло ме кефи много повече от преди. Супер стана! Благодаря ти LZ2WSG, за напътствията, които ми даде.
За книгата, драсни ако можеш едно напомнящо съобщение като я качиш на сайта. Като идвам към вашия край, ще се отбия да почерпя, пък и да побъбрим