www.kn34pc.com

Форум на силистренските радиолюбители
Дата и час: 12 Дек 2023, 01:32

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2012, 22:35 

Бях толкова етусиазирън да повторя честотомерчето (http://www.kn34pc.com/construct/orbb_fr ... t_pic.html).С радост и огромно нетърпение дочаках поръчаният програматор,Пик-16Ф628 , Делителчето и някой друг Кварц , ЛСД -дисплейче от онлайн магазин Тпетров електроник- и дотук добре . Първата ми работа беше естествено да пробвам JDM-програматора , забодах една предварително записана 24Ц08 за проба и останових , че си чете и пише всико както си му е редът. след това поставих ПИк-а заредих програмката - записа си я . след това изтрих записаното и до тук добре . Но всичко завърши до този момент , повече не мога да запиша Пика с никаква друга програмка , а 24-ките си ги чете .
Въпросът ми е Пик-а ли е скапан , програматора или АЗ :( , ако някой може да подхвърли някоя друга схемка на програматорче , може да ми върне меракът .
забравих да спомена ,че този пик(поради липса на друг ) не захапва с нищо като : пони-прог,иц-прог, вин-пик. ПЪлно разочарование.Програматора купешки от Хоби-кит номер 1540 .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2012, 07:49 

Проблема е в ПИК-а . Благодаря на LZ4ZD. ако някой има подобен проблем (ДЕРТ) ето какво се прави ::::::
Имам спомени преди време, че с Ф628 се появяваше подобен проблем. Поне при мен го решавах, като оставях 10ти крак (RB4/PGM) във въздуха. Ако искаш можеш леко да го изкривиш за да не влезе в цокъла или пък да използваш още един преходен цокъл на който е изваден контакта на 10ти крак.
Гледах, че в схемата на JDM програматора на този крак се подава високо ниво (5 волта), евентуално можеш ако не стане да пробваш и да го свържеш на маса. ::::::

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]