www.kn34pc.com
https://www.kn34pc.com/forums/

Рамката около екрана на осцилоскоп С1-65А
https://www.kn34pc.com/forums/viewtopic.php?f=19&t=711
Страница 1 от 1

Автор:  PCL82 [ 16 Фев 2013, 17:00 ]
Заглавие:  Рамката около екрана на осцилоскоп С1-65А

Здравейте, имам осцилоскоп С1-65А. Около екрана има фабричната метална рамка с жлебове, в която има пружиниращи пластини. Чудя се дали те са замислени да държат някакви филтири или луминифорна плака която да "помни" осцилограмата? Или са сложени за да защипеш парче паус и да очертаеш осцилограмата с молив?

Осцилоскопът има тригер и може да включи измерването при подаване на външен сигнал или да направи изображение само за един период да синхронизиращия сигнал. Но каква е ползата от последния режим, когато тя пробягва толкова бързо, че не може да се разгледа.

73!

LZ1PCL

Автор:  lz2ch [ 16 Фев 2013, 18:00 ]
Заглавие: 

На посоченото място се поставя нещо като пресечен конус, в края на който може да бъде закрепен фотоапарат. В годините, когато още не е бил измислен осцилоскопът с памет, се използвал този метод за запаметяване на картинките на различни електронни прибори. Например анодните характеристики на лампите са цяло семейство и ако се замислиш, докато се отчете и запише, за да се нанесе на графиката, може приборът да дефектира. Затова като се закрепи фотоапаратът, той се включва на скорост "В" (затворът се отваря за постоянно при натискане), при това негативът не се осветява, защото няма осветяване от екрана. Сега с подаване на различни преднапрежения и електрически импулс се получава еднократна картинка на съответната графика, която се записва на негатива. Така получаваме семейството на анодните характеристики на лампата. Така могат да се получат характеристиките и на други електронни прибори, които после са били прехвърлени в справочниците.

Автор:  PCL82 [ 16 Фев 2013, 23:07 ]
Заглавие: 

Благодаря lz2ch! Значи съм бил на прав път, че е ставало дума за запаметяване на образа. Опитах се да намеря в интернет картинки на такава джаджа. На английски излизат много модели на Textronix и HP като търся ключови думи scope camera или oscilloscope camera. На български и руски нищо не излиза. Дали е имало стандарт за тези приставки и дали ги е имало масово?

Върти ми се идея да ползвам такава приставка заедно с цифровия ми огледално рефлексен апарат.

Автор:  radiohobby [ 20 Фев 2013, 22:28 ]
Заглавие: 

Имах такъв осцилоскоп, на въпросните пластинки се закрепяше сенник.

Автор:  lz2ch [ 21 Фев 2013, 19:01 ]
Заглавие: 

Забравих да спомена, че в комплекта на осцилоскопа влиза и сенник, който се монтира на същото място. Тъй като не се знае кой и с каква цел ще закупи осцилоскопа (дали е лаборатория за измерване и снемане на характеристиките на ел. прибори или е само за онагледяване на някой процес в училище), то той е бил окомплектован с всички необходими добавки (посочени по-горе), но в съответното учреждение излишните остават в някой склад и след време отиват на боклука. Точно така е ставало с посочените приставки и затова сега са напълно непознати. Аз може би също нямаше да знам тези работи, ако не ми бяха демонстрирали такова нещо някога в училищен кръжок (така се наричаше сбирката по приложна електроника).

Автор:  триод [ 29 Окт 2016, 23:42 ]
Заглавие:  Re: Рамката около екрана на осцилоскоп С1-65А

Имам осцилоскоп С1-65,в зипа освен въпросните рамки има и рамка с метална мрежа с много малки дупки,въпроса ми е за какво служи тази метална рамка?

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/