www.kn34pc.com
https://www.kn34pc.com/forums/

"L/C" METER ... или отново PIC16.xxx
https://www.kn34pc.com/forums/viewtopic.php?f=19&t=479
Страница 1 от 1

Автор:  lz3bd.bg [ 02 Ное 2010, 10:22 ]
Заглавие:  "L/C" METER ... или отново PIC16.xxx

Когато трябва да се измерват индуктивностти от порядька на нанохенри, или капацитет от пикофаради "LC" метьра е задьлжително "пособие".Ползвах два почти еднакви схемни решения от CQHAM.RU :LC-meter FREE project.... и по-стария вариянт!Разлика има само в ползваният LCD индикатор!В единият случай се ползва 2 х 16 или 1 х 16 за по-старият ! Точността при измерване е напьлно задоволителна!Виждат се " отклоненията " от калибриращите капацитет и индуктивност !

Прикачени файлове:
Коментар на файл: ГОТОВ ЗА РАБОТА.....
P9280033.JPG
P9280033.JPG [ 361.21 KiB | Прегледано 11710 пъти ]
Коментар на файл: ЗАВИДНА ТОЧНОСТ........
P9290057.JPG
P9290057.JPG [ 281.54 KiB | Прегледано 11711 пъти ]
P9280036.JPG
P9280036.JPG [ 350.62 KiB | Прегледано 11688 пъти ]
Коментар на файл: ДРОСЕЛ С ИНДУКТИВНОСТ 60 мкрх.!!
P9280037.JPG
P9280037.JPG [ 430.71 KiB | Прегледано 11690 пъти ]
P9280038.JPG
P9280038.JPG [ 371.92 KiB | Прегледано 11697 пъти ]

Автор:  mmatew [ 11 Яну 2013, 01:21 ]
Заглавие:  Re: "L/C" METER ... или отново PIC16.xxx

Някой правил ли е лц метер със пик 16ф628 публикувана във този сайт?
Направих я но не ми сработва осцилатора на пика.
Някой ще пусне ли джокер? :oops:
http://www.kn34pc.com/construct/lz2xyz_ ... 6f628.html

Автор:  LZ2WSG [ 11 Яну 2013, 09:18 ]
Заглавие: 

Опитай с друг кварцов резонатор (от друга фирма, или друг производител или дори свален от някое старо устройство), провери двата кондензатора около кварца или друг PIC.

Автор:  slav4o.com [ 11 Яну 2013, 16:02 ]
Заглавие: 

Използвал си PIC16F628A а там конфигурационните битове (включаяя тоя за осцилатора) са други.

Автор:  LZ2XYZ [ 11 Яну 2013, 18:32 ]
Заглавие: 

Конструкцията е изпълнена с 628А, така че конфигурационните битове са наред.

Автор:  slav4o.com [ 11 Яну 2013, 19:52 ]
Заглавие: 

на схемата няма буквата "А" а и не четох текста. Но все пак там някъде е ключа от бараката. Трябва да се провери с осцилоскоп дали има осцилации.

Автор:  LZ2XYZ [ 12 Яну 2013, 01:29 ]
Заглавие: 

А дали проблемът е в осцилатора? Няма подробно описание какво се случва при включване на устройството.

Автор:  mmatew [ 12 Яну 2013, 13:00 ]
Заглавие: 

Сменях кварца със други вкл. и близки честоти не точно 4мхц.за проба.
Също така съм пробвал със други кондензатори от 12пф до 50пф.
Без разлика не заработва.
Като докосна със отверка до 16 изв. се наблюдават правоъгълни импулси запълнени със генераций???
Използвам пик 16ф628А.Буквата 'А' ли обърква нещата.
със 16ф84 никога несъм имал такива ядове. :roll:

Автор:  LZ2WSG [ 12 Яну 2013, 13:51 ]
Заглавие: 

Преди време се чуваха митове за менте-PIC-ове без кристал в корпусa ...
Времено свали друга IC от старо устройство само за проба.

Проверка след запис направи ли?

Автор:  LZ2XYZ [ 12 Яну 2013, 14:57 ]
Заглавие: 

Какво значи не заработва?
Няма показания на дисплея? Регулирана ли е яркостта му?

Автор:  mmatew [ 12 Яну 2013, 15:21 ]
Заглавие: 

Няма генераций гледам на осцилоскоп.
На изводите кварца и на никой извод на пика
На дисплея има само квадратчета,яркоста се регулира добре от 0 до максимум.

Автор:  LZ2XYZ [ 12 Яну 2013, 15:27 ]
Заглавие: 

Причината не е в буквата "А".
Какъв програматор, съответно софтуер е използаван за запис на микроконтролера?

Автор:  dragon_hifi [ 12 Яну 2013, 15:36 ]
Заглавие: 

[quote="mmatew"] генераций
няма и да има :D :D :D

Автор:  mmatew [ 12 Яну 2013, 15:52 ]
Заглавие: 

Използвал съм този модел програматор със съответната приставка за серийно програмиране.
http://www.programatoribg.com/willem/index.htm

Автор:  LZ2XYZ [ 12 Яну 2013, 19:07 ]
Заглавие: 

Ако няма грешки в монтажа и лоши спойки, остава да се търси причина в програмирането на контролера.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/