Извинявам се че събуждам стара тема - но ето какво "открих" по въпроса. С мрежов траф с изходно напрежение 6в - съпротивление около 2ома на вторичната (първичната не съм я мерил), свързан в този -
http://www.kn34pc.com/tmp/tube_trx/tube ... _ampl_.gif усилвател, звукът е приемлив, че даже и доста добър (има известен брум от нестандартното захранване, което използвам).
По-конкретно:
За лампа използвах 6Ф1П,
потенциометъра на хода Задължително нискоомен - 1к до 10к с 500к се получаваше голямо самовъзбуждане, дори при голяма атенюация слаб сигнал на входа.
470к, успоредено с 220pF в първите решетки на усилвателите, веригите в катодите - без промяна.
Поради липса на високоволтови електролити в анодната верига на предусилвателя поставих 1uF - неполярен, на втората решетка на крайното стъпало - също.
Шунтирането на изходния траф с кондензатор 4,7nF силно намали високите честоти, с 680pF нещата бяха далеч по-добре, но тъй като и без него звучеше по общо взето същия начин - за сега съм го оставил без кондензатор. Изходнтия траф е мрежов

на 220в - 12в но и с такъв за 6в работи задоволително. Говорителя е български - ВО 0836 - 8ома 3W.
Интерес представлява захранването - два транзистора TIP41C автогенерират с мрежов траф 220 - 2х15в , свързан на обратно. Захранването на усилвателя е 14 - 15в. Емитерите на транзисторите са свързани на минус на захранването, колекторите - към двата крайни извода за 15 в на трафа, средния извод на трафа към +15в. Базата на всеки от транзисторите към 47uF кондензатор към колектора на другия. На изхода на трафа - грец, от който се получава анодното напрежение - леко занижено - 100-120в. Тъй като се използват два идентични канала за получаване на стерео усилвател, отопленията на двете лампи са свързани последователно и се захранват от входното +15в през ИС 7812.
Ако има въпроси, коментари и забележки по схемата ще се радвам да отговоря на тях. Когато ми остане време може да (пре)начертая схемата и да я прикача към темата.