Да, меря точно изходите на тл494 8 и 11 краче. Относно дидодите не съм много сигурен дали тези които съм сложил са подходяши гледах ги в нянкакъв руски сайт като аналози за кд510а сложих 1n4148 а за кд 212а сложих BA159 не са шотки но се водят бързи незнам дали в тях е проблема. Оптрон не съм слагал изобщо понеже никъде в русе не се намери оптрон с 8 крака , но до колкото разбирам тои дава ниско ниво на входа за усилвателя за грешка и ако го няма не би трябвало нищо да дава . Ако може по някакъв начин да се премахне тази защита за тестовете ще е добре. Малките мос транзистори са bs108 в списанието ги пише като аналози . Единственото което не отговаря по схемата е r10 сложих 10 килоомов тример като го нагласих на 4,7 ако проблема може да е от него ще го сменя в близките дни. В момента пробвам само управлението, не съм сложил високоволтовите транзистори .
Корекция:
кд212а има следните параметри:
Uобр.=200v
Iпр max=1a
Iобр max=50мка
Fd max=100 kHz
аналога, който съм използвал е BA159
Vr(rms)=700v
Io=1a
Iобр=100микроампера
vreme za reakaciq 500ns=200kHz
-------------------------------------
кд510а
Uобр=50v
Iпр max=0,2a
Iобр=5микроампера
Fd max=200000Khz
и аналога 1n4148
Vr=100
Ir=25na
време за реакция 4ns=250000kHz
сигурно съм ги объркал но ...
Edit 3:
---------------------------------------------------------------------------------
След дълъг тормоз от моя старна към импулсното и от негова към мен най-накря започна за тия два дена да изкарва стaбилно правоъгълни импулси. Всичко е било в това, че на една от пистите имаше почти незабележима с човешко око пукнатинка и въпреки че всичко е калайдисано там специално нямаше контакт, тоест веднъж имаше и веднъж не, така че някой ако се хване да го прави да внимава много

. Пуснах го да работи за около 2часа на 50 волта в изхода на трафа извади около 10 волта. Ще пренавия отново трафа, защото май не е много добре, дано да е той проблема и ще опитам да го пусна на 220 разбира се без тези стърчащи жици. За сега е това. Ето и малко снимки преди да има фоерверки.