Малко Offtop:
С печатни платки става, прекрасно е, лесно е, харесва ми, но процесът се удължава винаги до: 1. искам да направя нещо, 2. тествам готова конструкция (или "мисля" собствена конструкция), 3. започвам да "мисля" графичен оригинал за платка, 4. започвам да изработвам платка по графичния оригинал, 5. започвам да нареждам готовата платка, 6. започвам оживяването, 7. грешка/неудовлетвореност в работата/ в платка-схема-модул, все нещо пропуснато, все нещо не работи както трябва да работи ...
Връщам се на действие 2 или 3, рестарт на процеса: 8. коригирам тестовия прототип, 9. коригирам графичния оригинал, 10. изработвам коригирана платка, 11. нареждам коригираната нова платка, 12. оживявам, 13. затварям в кутия, 14. използвам устройството ... На 2-ата итерация преди последните сдве стъпки след 0,5-1-2-3 години се чудя защо изобщо ми е трябвало това устройство

От почти 2 г."лепя" схеми по метода на Мигел, PY2OHH и всичко запланувано днес тръгва днес-утре-в-други-ден, до месец ... с каквито елементи има по масата, с работа по 10-15 мин свободни от ангажименти на ден, при максимално удоволствие и разпускане със заниманията в хобито. Корекцията по схемата е на момента. Допълненията - също. В повечето случаи устройството или си има вече друг аналог при мен (радио, предавател, телегр. ключ ... или интереса към него почти замира след изработката, като устройството заема някое спокойно кътче я в кутийка, я на някое бюро ...
Правилният трети начин: с файлове във фабрика, е добър, но за мен е за комерсиални продукти, които тук не разглеждам.
Важен е, мисля, процесът по изработката в хобито и внесеното удоволствие от изработката в забързания делник

Иначе можем да си купим всичко (принципно).